Članki

 
 
 
 

O nas

Leta 1998 sva skupaj z očetom povsem na novo odprla servisno delavnico za servisiranje izpušnih sistemov na avtomobilih. Takrat iz skromnih začetkov, brez znanja in literature sva skupaj ustvarjala pet let. Nato pa se je oče upokojil in delavnico prepustil mlajšemu rodu. Tako avto-servisno delavnico že od leta 2002 vodim z več ali manj z enako številčno ekipo delavcev, ki so mi v podporo pri vodenju servisa.

Že od samih začetkov sva z očetom dajala velik pomen na izobraževanju v stroki in tako sva že leta 2001 kupila enega izmed prvih analizatorjev izpušnih plinov na tržišču BEA 350, s katerim sem v dveh letih raziskoval in odkrival zakonitosti in težave pri meritvah izpušnih plinov avtomobilov. Tako so nastali zametki lastnega raziskovanja in odkrivanja naše osnovne dejavnosti servisiranje izpušnih sistemov.

Tako je v letih raziskovanja in iskanja znanja naneslo, da sem na Obrtnem sejmu v Celju spoznal g.Paliska Ivana, ki je takrat ravno pričenjal z obnovami katalizatorjev. Po nekajletnem poslovnem sodelovanju, sem na zadnjem srečanju z njim v Frankfurtu na sejmu izvedel, da ga je načel pljučni rak zaradi azbestoze in tako je po nekaj mesecih preminu. Nato sem naprej sodeloval z njegovo ženo ga. Zdenko Paliska, ki pa se je nekako iztrošila in mi ponudila celotno firmo in proizvodnjo v odkup. Odkup proizvodnje in blagovne znamke TEKAT se je dokončno izpeljal 1.4.2011.

Celotno proizvodnjo sem tako preselil na lokacijo svojega dosedanjega servisa na Vrhniki. Sedaj s pomočjo lastnega servisnega obrat še lažje in učinkoviteje pomagm strankam pri odpravljanju napak na vozilih, in obnovah katalizatorjev in DPF filtrov. Sedaj lahko na enem mestu strankam ponudimo tako diagnostiko napak, servisiranje celotnega izpušnega sistema in tudi obnovo vseh tistih delov na izpušnem traktu, ki se dajo učinkovito in kvalitetno obnoviti.

Čez celo obdobje obstoja in delovanja našega servisa tako poteka nit razvoja ponudbe našega servisa. Tako bo od prevzema TEKAT-a naša ponudba še popolnejša in naše stranke, kot tudi vsi serviserji katalizatorjev, so tako dobili tudi strokovno pomoč pri svojem delu, saj odgovorimo vsakemu, ki ima trežave z meritvami izpušnih plinov ali z delovanjem Filtra prašnih delcev - DPF (FAP).

V prihodnje nas čaka še ena prelomnica, saj se pripravljam še na naslednji korak v meritvah izpušnih plinov osebnih vozil - EURO5 in EURO6 regulative. To je naslednji korak našega razvoja in raziskav v naši ponudbi, ki pa je sedaj že prav dobro raziskana in pri nas dodelana. Euro 5 standarde čistosti izpušnih plinov že nekaj let uspešno obvladujemo, medtem ko EURO 6 standarde pa še nismo imeli dosti na servisu, vendar tudi to že znamo popraviti in obnoviti.

Ob vsem tem ne smem pozabiti omeniti, da smo že štiri leta potrošniki Modre energije, kar pomeni da 50% elektrike, ki jo porabimo, dobimo iz obnovljivih virov. To je sicer malenkost dražje, vendar bistvenega pomena pri skrbi za čistejše okolje.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.