Obnova diesel katalizatorjev

Obnovimo vam katalizatorje vseh Dizel-skih motorjev

Obnove dizelski katalizatorjev potekajo  enako kot obnove bencinskih, le da se tu uporabljajo drugačni materiali. Pri teh katalizatorjih je bistvenega pomena za serviserjei, v kakšnem sistemu so le ti uporabljeni. Ali morajo zagotavljati segrevanje izpušnih plinov za regeneracijo DPF filtorv ali se uporabljajo samo za čiščenje izpušnih plinov. Od tega je odvisna uporaba materialov in način obnove teh katalizatorjev.

Tako so vsi katlaizatorji, ki se uporabljajo za navadne dizelske motorje obnavljani po cenah za EURO 2 standarde, kar pa je dizelskih katalizatorjev, ki se uporabljajo v sklopu z DPF filtri, se obnavljajo po standardih EURO 3.

Pri obnovah teh katalizatorjev je potrebno povdariti, da so tudi tu katalizatorji občutljivi na pregrevanje in nikakor ne smejo biti kadarkoli izpostavljeni temperaturam nad 650°C za več kot 1. uro, saj se jim drugače drastično zmanjšuje življenjska doba, kar ponavadi pride pri nepravilni prisilni regeneraciji DPF filtrov, poškodbah temperaturnih senzorjev ali pri nepravilni uporabi čistil za DPF filtre. Pri takih poškodbah katalizatorskih sredic tako ni priznavanja reklamacij in ponavadi tudi ne damo garancij za obnovljene katalizatorje, brez da sam preverim pravilnost delovanja motorja po vgradnji v vozilo.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.